Creatieve participatietraject 'Tweedehandswinkel' - De spelregels

Het project ‘Tweedehandswinkel’ kadert in de participatietraject Lennik aan zet. Het doel van dit online platform is zoveel mogelijk mensen en organisaties de kans te geven om zelf aan zet te komen.

Alle bijdragen van ideeën zijn onderworpen aan een aantal regels. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij deze bijgestuurd kunnen worden.

Over het bijdragen van ideeën

 • Bijdragen kan je insturen t.e.m. 6 mei.
 • Binnen het project ‘Tweedehandswinkel’ staat de oproep naar een creatieve naam centraal. Bijdragen die geen betrekking hebben, worden verwijderd door de moderator
 • Bijdragen die bestempeld kunnen worden als racistisch, spottend, haatdragend, beledigend, kwetsend of discriminerend,… worden verwijderd door de moderator.
 • Bijdragen die gericht zijn op personen (bijv. persoonlijk gerichte antwoorden of commentaren) worden verwijderd door de moderator.
 • Wees creatief en steel geen inhoud die auteursrechtelijk beschermd is. Deze bijdragen worden verwijderd door de moderator.
 • Vind je iemands anders zijn idee top, klik dan gerust op het hartje onder deze inzending. Op die manier telt die naam dubbel.
 • We houden het project transparant en eerlijk. Valse of misleidende profielen worden verwijderd door de moderator.
 • Bijdragen moeten geformuleerd worden in het Nederlands.
 • Bijdragen die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten of die beschouwd kunnen worden als spam, worden verwijderd door de moderator.
 • Elke bijdrage wordt door één van onze moderatoren getoetst aan bovenstaande regels alvorens ze op het participatieplatform verschijnen. Om die reden zal je je bijdrage nooit onmiddellijk zien verschijnen.
 • Iedereen die een bijdrage levert, ontvangt een bericht van de moderator als hun bijdrage gepubliceerd/ verwijdert wordt.
 • In het geval een bijdrage verwijdert wordt, kan dezelfde persoon een nieuwe bijdrage indienen die wel aan de regels voldoet.
 • Moderatoren kunnen gebruikers die de regels meermaals overtreden, blokkeren zodat deze geen bijdragen meer kunnen leveren.

 

Over het stemmen

Door jouw stem uit te brengen bepaal jij mee de naam van onze tweedehandswinkel. Ontdek hieronder meer details over de kracht van jouw stem.

Waarom stemmen?
De gemeente Lennik is een participatiegemeente en nodigt inwoners en partners uit om in samenspraak het lokale bestuur verder uit te bouwen.  Daarom vragen we aan jullie om jullie stem uit te brengen: welke naam uit de shortlist is jouw favoriet voor de tweedehandswinkel?

Kan ik meer dan één stem uitbrengen?
Neen, per geregistreerd e-mailadres kan je 1 stem uitbrengen.

Kan ik mijn stem ongedaan maken?
Neen, je kan je stem niet ongedaan maken of opnieuw stemmen.

Kan ik enkel online stemmen?
Ja, voor dit participatietraject kan je enkel online stemmen. Mensen mobiliseren om offline hun stem uit te brengen via bijvoorbeeld een postkaart is in strijd met de actuele coronamaatregelen waarbij iedereen zo veel mogelijk ‘in zijn kot’ dient te blijven en waarbij enkel essentiële verplaatsingen toegestaan zijn.

Is het resultaat van de stemming bindend?
Ja, deze stemming is bindend. Dit wil zeggen dat het college van burgemeester en schepenen de meerderheid van de stemmen zal volgen.

Wat bij een gelijk aantal stemmen?
Bij een gelijk aantal stemmen behoudt het college van burgemeester en schepenen het recht een eindbeslissing te nemen.

Wie mag er stemmen?
Zowel inwoners als passanten van de gemeente Lennik mogen online hun stem uitbrengen. Je moet dus niet in Lennik wonen om je stem uit te brengen.

Wanneer kan er gestemd worden?
Stemmen kan vanaf 14 tot en met 29 mei 2020.

Is dit het enige participatieproject voor de komende jaren?
Neen. Het bestuur legt meerdere projecten vast in het strategisch meerjarenplan 2020 - 2025. Weldra kan je het strategisch meerjarenplan van de gemeente met alle projecten en ambities raadplegen. 

Moet ik verplicht een profiel aanmaken?
Je hebt geen profiel nodig om de website te raadplegen. Om je stem online uit te brengen dien je wel een profiel aan te maken op basis van een uniek e-mailadres.