Het project 'Tweedehandswinkel'

Lennik zet verder in op duurzaamheid.
Bepaal jij de naam van onze tweedehandswinkel?

Lennik zet in op sociale contacten, duurzaamheid en sociale inclusie. In ons nieuwe pand in de Hendrik Ghijselenstraat 9, opent na de coronacrisis niet enkel een babytheek, maar ook een tweedehandswinkel. We zijn ervan overtuigd dat beide concepten elkaar zullen versterken.

Intussen kent iedereen het concept van een tweedhandswinkel wel. Je geeft de spullen die je zelf niet langer nodig hebt een tweede leven en kan er vaak voor een prikje kleding, speelgoed of klein huisraad op de kop tikken.

Een naam voor onze tweedehandswinkel kiezen, kan eenvoudig lijken. Toch is het een cruciale stap waarbij we jullie, onze inwoners, graag betrekken en laten participeren.

We willen samen met jullie brainstormen. Dien jouw idee tegen uiterlijk woensdag 6 mei in op www.lennikaanzet.be, via communicatie@lennik.be of als reactie op onze facebookberichten hierover. Durf te freewheelen en van je ene idee een ander te maken. Meeliften op ideeën van je mede Lennikenaar en hier varianten op verzinnen is toegestaan. Vind je iemands anders zijn idee top, klik dan gerust op het hartje onder deze inzending. Op die manier telt die naam dubbel. Alle ideeën zijn welkom*.

Het college kiest uit al jullie inzendingen op 12 mei 5 mogelijke namen voor onze tweedehandswinkel. Daarna is het opnieuw aan jullie. Tussen 14 en 29 mei kan je in deze shortlist op jouw favoriet stemmen. Doe mee want wie weet draagt onze winkel jouw naam.

* Inzendingen die bestempeld kunnen worden als racistisch, spottend, haatdragend, beledigend, kwetsend of discriminerend,… worden niet aanvaard.

Jullie zijn aan zet! Delen mag.