Samen op weg naar een post-corona herstel.

Werkgroep Lokale handel & economie

De economische impact van deze crisis is niet te onderschatten. Alle fysieke winkels, handelszaken, horeca, …  met uitzondering van enkele cruciale sectoren werden van bij de start van de lockdown verplicht de deuren te sluiten. Veel ondernemers kwamen hierdoor in de problemen, moesten personeel technisch werkloos zetten en soms zelfs ontslagen. Sinds kort konden alle handelszaken alsook beroepen met fysiek contact heropstarten mits naleving van de strikte veiligheidsmaatregelen. De horeca moet helaas nog even geduld uitoefenen.

Als prille stap voorafgaand aan dit echte relanceplan, gingen we eerder van start met het ondersteunen van de lokale handel in Lennik door het oprichten van de overzichtelijke website www.ikkoopinlennik.be waarbij je eenvoudig en snel het aanbod van de Lennikse ondernemers ontdekt.

Bij het opstellen van het relanceplan rond lokale handel en economie moeten we ervoor zorgen dat we een gulden middenweg bereiken tussen enerzijds de opgelegde veiligheidsmaatregelen en anderzijds het zo optimaal economisch runnen van de onderneming. We moeten samen nadenken over steunmaatregelen en daarnaast rekening houden met verschillende fases waarin elke onderneming flexibel zal moeten kunnen omspringen met aanpassingen (versoepelingen, maar ook het opnieuw verstrengen van regels) binnen de exit-strategie. 

Heb jij ondernemerszin en werk je graag mee aan het economische herstel van onze lokale handelaars na deze crisis? Stel je dan zeker kandidaat voor deze werkgroep waarin we samen nadenken over het relanceplan voor lokale handel & economie.