Samen op weg naar een post-corona herstel.

Werkgroep land- en tuinbouw

Ook voor de korte keten en land- en tuinbouw in het algemeen is de impact van de coronacrisis niet te onderschatten. Heel wat groenten en fruit staan (bijna) klaar op het veld, maar landbouwers vinden geen plukkers nu de grenzen gesloten zijn en buitenlandse seizoensarbeiders niet in België geraken als gevolg van het coronavirus. Landbouw kan niet stopgezet worden zoals andere sectoren gezien zij bijdragen in de voorziening van de voedselproductie. 

De grootste zorg in de aanpak van dit relanceplan is het vinden van voldoende handen om de oogst veilig te stellen. Dat dit daarenboven in veilige omstandigheden moet gebeuren, spreekt voor zich, maar stelt niet zo’n probleem in deze sector. Zowel op het veld als in serres kunnen de regels rond social distancing hand in hand gaan met de dringende taken als het voederen en melken van dieren of het zaaien/ oogsten.

Zie jij het licht en heb je zin om de land- en tuinbouw te ondersteunen met jouw ideeën voor herstel? Stel je dan zeker kandidaat voor deze werkgroep waarin we samen nadenken over het relanceplan voor land- en tuinbouw.