Openbare ruimte

Dorpskern Sint-Martens-Lennik

De dorpskern van Sint-Martens-Lennik is spuuglelijk. De straten liggen vol putten, voetpaden zijn een aaneenschakeling van diverse soorten ondergronden, erop wandelen is cash onmogelijk. Dit is de enige dorpskern van Lennik die nog niet is aangepakt (en in de heraanleg van de Schapenstraat is dit ook niet voorzien. Van prachtige bloembakken zoals op andere plekken is hier geen spoor. Parkeren: hier doet iedereen waar hij zin in heeft. Voorheen groene voortuinen zijn veranderd in parkeerplaatsen, het plein voor de kerk doet officieus dienst als parkeerterrein. Gelukkig knijpt de politie hier een oogje toe. Tijd om die dorpskanker eens aan te pakken en een project te maken voor de kerkstraat, Koestraat, Dorp en Doelestraat (deel rond de kerk).
Reacties
 • Jo M

  ongeveer 3 maanden geleden

  Aan alle mensen die op dit voorstel hebben gestemd: bedankt! Blij dat zoveel mensen bekommerd zijn om de dorpskern van 'Sinte-Mettens'. Laat ons hopen dat er nu geld wordt vrijgemaakt voor de opwaardering van de dorpskern.

 • Steven DS

  ongeveer 3 maanden geleden

  SGI is zo groot geworden dat ze voor veel chaos in Sint-Martens-Lennik dorp zorgt. De straten zijn te smal om het autoverkeer te slikken. Idee: een deftige parking (met veel bomen) aan het voetbalveld. Daarnaast de toegangspaden tussen parking en school/dorpskern aangenaam en veilig maken voor voetgangers. Ouders moeten met vertrouwen hun kinderen aan de parking durven afzetten ipv vlak voor de schoolpoort.

 • Joachim D

  ongeveer 4 maanden geleden

  Wat parking betreft: niet te veel, uit het zicht bv. voormalige speeltuin. In het zicht(waar nu wagens staan: groen en ontspanning.

  • Steven DS

   ongeveer 3 maanden geleden

   Ja, goed idee. Het plein zelf zou de plek moeten zijn waar men kan vertoeven. Parkeren in dat hoekje is dan ook niet slecht.

 • Joachim D

  ongeveer 4 maanden geleden

  Spuuglelijk wil ik het niet noemen, daarvoor is de Sint-Martinuskerk en muur te mooi. Zonder blik is de ruimte er rond ook niet lelijk te noemen. Een update van de openbare ruimte is echter geen slecht idee, misschien moeten we met vrijwilligers eerst zelf aan de slag gaan om met voorstellen te komen.