Onderwijs

Meer techniek op onze scholen of voorzien van buitenschoolse activiteiten rond techniek om onze kinderen warm te maken voor technische opleidingen, die hun later meer kans geven op een leuke en goed betaalde job.

Technisch onderwijs heeft jammer genoeg niet het aanzien dat het verdient. Het leidt tot leuke en goed verdienende jobs met werkzekerheid! In onze Lennikse scholen zijn er een aantal bescheiden pogingen om techniek meer onder de aandacht te brengen. Dit zou nog meer vanuit de gemeente aangemoedigd en ondersteund mogen worden. Ook buitenschoolse activiteiten rond techniek kunnen jongeren laten proeven van techniek in al zijn facetten en hen warm maken om te kiezen voor een technische opleiding. Dit kan gaan van technieker, machine operator, technische tekenaar tot ingenieur. We moeten onze jonge 'brains' in Lennik optimaal de kans geven om in de toekomst de motor van de (lokale) economie te zijn.
Reacties
  • Gauthier A

    ongeveer 2 maanden geleden

    Of wij Lennikenaren het leerplan op school gaan kunnen veranderen betwijfel ik, maar voorzien in buitenschoolse activiteiten rond techniek, eventueel als naschoolse activiteit op school, dat lijkt mij een schitterend idee. Nog een stem erbij! Gauthier