Mobiliteit

Een alternatief bieden aan voertuigen die door de centra rijden. Er rijden teveel voertuigen door onze centra, maar die hebben geen goed alternatief. Hierdoor mixen we doorgaand en lokaal verkeer, wat leidt tot onaangename en onveilige situaties.

Laten we de mensen die enkel door Lennik rijden een positief alternatief geven, dus sneller aan de andere kant zijn. Nu rijden ze op wegen die honderden jaren geleden gemaakt zijn voor paard en kar (zie bvb kaart uit 1747). Ipv het negatief te benaderen (de auto's moeten weg) lijkt het mij beter het positief aan te pakken (we bieden die mensen een sneller alternatief). Zorg er voor dat uw GPS of Waze u niet door het centrum stuurt omdat er een weg is die sneller rond het centrum gaat en alle verkeersremmende maatregelen (lijkt toch niet echt te werken) kunnen terug weg. Bvb de juist gekozen veldwegen upgraden zou de voertuigen een alternatief kunnen bieden. Om de kosten beperkten kunnen bepaalde smalle wegen 's ochtends enkel richting zijn richting Brussel en 's avonds enkel richting in de andere richting (Uniek in België?). Dus voor een positieve benadering van het autoverkeer. 'Wegpesten' lukt niet, een beter alternatief bieden waarschijnlijke wel.
Reacties
 • Joachim D

  ongeveer 4 maanden geleden

  Dit alternatief bestaat al lang (N8 N285).

  • Joachim D

   ongeveer 3 maanden geleden

   Dan vind ik de zone 30 weghalen een beter idee.

  • Ronald VH

   ongeveer 4 maanden geleden

   Vroeger misschien wel, maar door doorgedreven snelheidsbeperkingen op die wegen (tot zelfs 30km/u) is dit alternatief trager dan recht door Lennik centrum om van Gooik naar Brussel te gaan. Door de trajectcontroles van 50km/u op lange stukken probeert de gemeente dit gedeeltelijk te compenseren, maar toch waze blijft je nog steeds langs Lennik centrum sturen. Dus het alternatief is geen sneller alternatief, dus geen alternatief dat gaat helpen om de mensen uit de centra weg te houden.